Klare for NM-kvalik mot Gran

Postet av Ottestad IL - Fotball den 17. Mar 2017


Lørdag 25. mars kommer Gran på besøk til det som blir årets første obligatoriske kamp for A-laget.

Kampen er den første runden i NM-kvaliken, og en av to kvalifiseringsrunder før første runde i cupen.

Selv om det er tre år siden forrige gang Ottestad tok seg til cupens første runde, har det vært en fin cuptradisjon det siste tiåret.

Husk: Ottestad - Gran, lørdag 17.00 på Hias

Cuphistorie

Det er tre år siden sist Ottestad tok seg til 1. runde i NM. Da fikk vi HamKam som motstander og etter jevn batalje i Parken stakk de grønnhvite av med avansementet.

I 2013 fikk vi også en smak på cupen. Da mot Strømmen på Hias. Gjestene fra Romerike med tilholdsted på nivå ble et par knepp for sterke og vant 4-0.

I 2012 kom klubbens største cupopplevelse. I 1. runde kom Brumunddal på besøk. Gjestene fra Sveum spilte da én divisjon over oss og var store favoritter. Men i et drama på en noe sliten matte, avgjorde Øystein Stai i Ottestads favør og sikret avansement.

3. divisjonsklubber i cupens 2. runde hører til sjeldenhetene. Og som et av få 3. divisjonslag (hvis ikke det eneste), var vi garantert Tippeliga-motstand. Og det fikk vi.

For andre gang i historien kom Lillestrøm på besøk. I 1993 endte det med 0-2, så også i 2012. Idrettsparken ble fylt opp av store og små og de fikk se klubbens se et Ottestad-lag med dagens trenere Simen Arnesen og Amund Berge bite fra seg mot Tippeliga-motstand. To scoringer av Frode Kippe sørget for at kanarifuglene slapp å dra hjem i skam. For Ottestad ble det en dag for minnebøkene.

Høydepunktene fra møtet kan du se her!

2011 bød også på cupspenning. 1. divisjonsklubben Nybergsund var motstander. Men Trysil-klubben klarte ikke score i løpet av 90 minutter. I ekstraomgangene kriget de inn seiersmålet.

2010 var HamKam motstander i det som ble en etterlengtet cupfest i Idrettsparken. Daværende Ottestad-trener Tom Jacobsen var "lånt" ut fra HamKam, og holdt seg unna trenerbenken i 90 minutter. Distriktets storebror gjorde som folk forventet og sikret avansement etter 6-0.

#sasasaKommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.